top of page

Antivirus Overbodig ??


Enkele weken geleden nam een Google-topman die instond voor de beveiliging de woorden in de mond dat een antiviruspakket overbodig is. Nu enkele weken later horen we dezelfde klanken bij open-source ontwikkelaar Mozilla, o.a. ontwikkelaar van Firefox en Thunderbird. Mozilla claimt zelfs dat de antiviruspakketten een groter gevaar vormden dan te werken zonder AV-pakket en raadt dan ook aan om op Windows toestellen enkel met de Windows Defender te draaien en het systeem up-to-date te houden.

Antiviruspakketten zouden ingrijpend en dominant instellingen veranderen in zowel OS als applicaties zoals webbrowsers, maar hun eigen lekken niet dichten. Hierdoor kunnen ontwikkelaars hun veiligheidsvoorzieningen niet laten draaien in hun software.

Hierbij komt nog dat meeste AV-pakketten het systeem belasten en vertragen.

Advies van Mozilla : Hou Windows Defender als laatste verdediging op je PC (het enige waar Defender slecht in presteert zijn Zero-Day Exploits maar presteert dan terug beter op malware-infecties). Lees en kijk waar je op klikt, het meeste kan je al uitsluiten door logisch denken. Vermijd te klikken op onbekende linken in mail. En laat ontwikkelaars hun werk doen door de gebruikte software individueel te beveiligen.


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mail uit eigen (gehackte) mailbox

Enkele duizenden mensen ontvingen deze mail, laat je niet vangen !! Volgende mail werd naar duizenden Belgen uitgestuurd, ook wij ontvingen reeds enkele telefoontjes van klanten die meenden dat hun pc

bottom of page