top of page

Onveilige batterijen HP notebooks


Belangrijke mededeling voor gebruikers van HP Notebook Computers

Het HP-veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebookbatterijen is uitgebreid in januari 2017. HP en PC Service Herzele als een reseller adviseren de gebruikers van HP Notebook Computers om hun mogelijk betrokken batterijen opnieuw te controleren, ook als zij dit al gedaan hebben en te horen hebben gekregen dat deze producten niet betrokken zijn. De voornaamste zorg van HP is uiteraard de veiligheid van haar klanten en zal een vervangende batterij voor elk geverifieerde, betrokken batterij, zonder kosten voorzien.

Als u al vervangende batterijen hebt ontvangen, bent u niet betrokken bij deze uitbreiding.

Omdat deze batterijen brand- en verbrandingsgevaar opleveren, dienen klanten het gebruik van betreffende batterijen onmiddellijk te staken. Deze klanten kunnen de notebook zonder batterij blijven gebruiken door de notebook aan te sluiten op een externe voedingsbron.

U kunt uw batterijen op twee methoden valideren:

  • Methode 1: Indien u minder notebook computers hebt, kunt u uw batterij manueel valideren zonder enig installatie van een hulpprogramma te doen. Dit kunt u doen door uw notebook af te sluiten, het los te koppelen van de externe voedingsbron, uw batterij uit uw notebook te halen en vervolgens de details op te schrijven op de volgende pagina https://h30686.www3.hp.com/?lang=nl-NL.

  • Methode 2: Indien u meer dan tien notebook computers hebt en u ze allemaal wilt testen zonder tijd te verliezen aan de manuele validatie van elk individueel batterij, kunt u de HP bulkprogramma voor bukvalidatie van batterijen installeren. Hiermee kunnen de betrokken serienummers van notebooks en batterijonderdeelnummers worden geïdentificeerd. De identificatie met het gebruik van dit programma duurt in het algemeen minder dan 30 seconden. Om dit te doen kunt u de stappen volgen op de volgende pagina https://h30686.www3.hp.com/?lang=nl-NL.

Indien uw batterij hierbij betrokken is, adviseren wij u om onmiddelijk te staken met het gebruik van deze batterij. U kunt uw notebook

aansluiten op een externe voedingsbron en een kosteloos vervang van de batterij aanvragen met het invoeren van uw gegevens op de volgende pagina https://h30686.www3.hp.com/?lang=nl-NL. Indien uw batterij hier niet bij betrokken is, kunt u uw batterij terugplaatsen in uw notebook en deze verder gebruiken als voorheen.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page