top of page

Kleurcategorieën verdwenen bij IMAP-account in Outlook 2016 - Workaround

Bijgewerkt op: 16 mei 2023


UPDATE : dit artikel is al enkele jaren oud, de workaround werkt niet meer zoals het hoort en kan er voor zorgen dat uw mails verloren geraken !! Wachtwoord dus niet meer beschikbaar !!


Het is u misschien al opgevallen, of toch niet, dat de kleurcategorieën in uw postvak, agenda, contacten, ... niet meer beschikbaar zijn in Outlook 2016 wanneer je mail is aangelogd via een IMAP-account (wat aan te raden is).

Er is echter een manier om deze terug te gebruiken, maar daarvoor hebben we tijdelijk een POP-account nodig. PC Service Herzele heeft een 'lege' mailbox aangemaakt welke je hiervoor kan gebruiken.

Stap 1 :

Open Outlook 2016, klik links bovenaan op Bestand, druk op de toets accountinstellingen en vervolgens in de pull-down opnieuw op account-instellingen.

Stap 2 :

geef het emailadres categories@telenet.be op als emailadres, open het vak 'Geavanceerder Opties' en selecteer het selectievakje 'Ik wil mijn account handmatig instellen'. Klik vervolgens op verbinding maken.

Stap 3 :

Klik op 'POP' zodat het instellingenvenster verschijnt, bij uitgaande mail kies je voor versleutelingsmethode 'Automatisch' en vink 'Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen' aan. Klik vervolgens terug op verbinding maken.

Stap 4 :

Er wordt nu een venster weergegeven om een wachtwoord in te vullen. Dit wachtwoord is te verkrijgen via ons contactformulier op de website ! (best dus vooraf doen). Vul dit wachtwoord in en klik telkens het selectievakje voor het wachtwoord op te slaan aan. Klik op OK en vervolgens op sluiten, de mailbox is ingesteld.

Stap 5 :

Klik eens op 'Verzenden/Ontvangen', je zal enkele testmails zien verschijnen. Klik op éénmaal links op een testmail om deze te selecteren, vervolgens met rechts. Je zou nu 'categoriseren' moeten hebben, als je er op klikt krijg je een pull-down waar je vervolgens kiest voor 'Alle categorieën'

Stap 6 :

Per categorie dat je wil toevoegen volg je dit proces : Klik op Nieuw, geef een naam aan je categorie en kies een kleur. Kies ook een sneltoets ! Kies voor iedere categorie steeds een andere sneltoets en noteer evt. welke sneltoets je voor welke categorie gebruikt. Klik op Ok, herhaal dit tot je al je categorieën hebt toegevoegd. Sluit het menu af met OK

Stap 7 :

Ga naar je IMAP-mailbox, Agenda of waar je ook maar de categorieën wil gebruiken. Klik op het te markeren item en druk de sneltoets van de overeenstemmende categorie in. Je zal merken dat het item een categorie krijgt toegewezen!

Het zichtbaar maken in het berichtenoverzicht van de Kleurcategorieën :

Stap 1 :

Onder het tabblad beeld kies je bij de opties 'Leesvenster' voor 'onder'

Stap 2 :

Klik met de rechtermuisknop op de kolomheader 'ONDERWERP' en kies voor Veldkiezer

Stap 3 :

Sleep uit de pop-up het vak 'CATEGORIEËN' naar je headers (tussen VAN en ONDERWERP)

Stap 4 :

Sluit de Veldkiezer af en zet onder de tab Beeld je Leesvenster terug naar rechts of uit

10.132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mail uit eigen (gehackte) mailbox

Enkele duizenden mensen ontvingen deze mail, laat je niet vangen !! Volgende mail werd naar duizenden Belgen uitgestuurd, ook wij ontvingen reeds enkele telefoontjes van klanten die meenden dat hun pc

bottom of page